Foto i nefoto priče

25.11.2008., utorak

Arrival Abba u Osijeku

Slika Arrival Abba
Tribute band, Arrival Abba gostovao je u četvrtak, 20. studenog, u Osijeku u Multimedijalnom centru Slavija.

Na većim koncertima grupa surađuje i s originalnim bubnjarom ABBE Ola Brubketom, a ponekad se trupa sastoji od čak 24 osobe. Nastupali su po cijelom svijetu: Danskoj, Finskoj, Švedskoj, Americi, Kini, Australiji, Vijetnamu, Turskoj, itd. Grupa postoji već deset godina a ozbiljnost njihovog rada definitivno potvrđuje i brojka od 10 000 posjetitelja na koncertu u Goteborgu.


Šveđani koji su prihvatili ambiciozan zadatak da pokušaju svirati i pjevati onako kako su u sedamdesetima to činili članovi grupe Abba vrlo vjerno su prikazali kako je to zapravo izgledalo tada.
Ne samo vizualno, već i glazbeno i scenski neodoljivo podsjećaju na orginalnu Abbu, a to mogu zahvaliti orginalnom kostimografu.
Ovaj bend potpuno je zadovoljio očekivanja publike. Već uvodnim pjesmama ˝Voulez Vous˝, ˝Gimme! Gimme! Gimme! ˝, ˝SOS˝ osjetila se solidna vokalna interpretacija ženskog dvojca praćena vrlo dobrom instrumentalnom pozadinom.
Slika Arrival Abba
Jedna od dvije više nego odlične pjevačice.

Slika Arrival Abba
Dvojac koji je fantastično odradio posao orginalnih Agnethe i Fride


Slika Arrival Abba
Publika je ovaj nastup popratila točno onako kako je to trebalo. U dvorani prepunoj šarenih balona svi su bili ponešeni disco ritmovima.

Ovu klupsku glazbu u Osijeku su došli slušati doslovce svi. Upravo onako kako se ova glazba opisuje, tako se mogla opisati i publika u Slaviji - od 7 do 77. I svi su se kretali u istim ritmovima.
Ovaj bend ima suglasnost orginalnih članova Abbe da izvodi i snima njihova djela, što je vrlo pohvalno, jer bi zbilja šteta bilo da jedan ovakav scenski nastup i vizualna sličnost ne uspije dobiti privolu orginalnih za pokazivanje bivše svjetske atrakcije i nama koji nismo imali prilike vidjeti je u živo.
Te večeri u Slaviji sve je bilo zlatno, sjajno i na šljokice. Publika se veselila, plesala u disko ritmovima, a ova grupa je dala sve od sebe da još jednom ostavi odličan dojam na osječane.
Inače, u Osijeku je Arrival Abba gostovala prije godinu dana u Zrinjevcu. Kada je bilo jednako dobro.
Slika Arrival Abba

Iako nisu originalna ABBA - Arrival šokantno podsjećaju na ABBU, a i činjenica da su od originalnih članova dobili pristanak za snimanje i objavljivanje njihovih pjesama te da na showu radi originalni kostimograf Owe Sandrstom definitivno potvrđuju ozbiljnost projekta.


Za kraj može se zaključiti da Arrival Abba u vokalno-instrumentalnom i scenskom nastupu vjerno i uvjerljivo dočaravaju duh onog vremena kada su Agnetha, Frida, Bjorn i Benny bili dio svjetske atrakcije.


- 11:05 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OniKojeGledam(IČitamAkoNeštoPiše)

OniKojeČitam

Galerije by Sanja